Bruno Malfacine

Bruno Malfacine finns med i diskussionerna om vem som är den mest framgångsrika utövaren av Brazilian Jiu Jitzu genom tiderna. Hans meriter är svårslagna, åtminstone när det gäller lättare viktklasser. Bruno är fortfarande i allra högsta grad aktiv och söker nu efter sin många världsmästartitlar efter nya utmaningar inom grappling och kampsport. Mycket tyder på att han kommer hitta dessa utmaningar inom den växande och pengastinna sporten Mixed Martial Arts. När det gäller kamp utövare mot utövare med så få regler som möjligt har Brazilian Jiu Jitsu sedan årtionden tillbaka varit en av de effektivaste närstridskonsterna.

Världsmästare många gånger om

643px-In-guard_armbarBruno Malfacine föddes 1986 nära Rio De Janeiro i Brasilien. Han har dock fått en stor del av sin skolning inom sin sport, Brazilian Jiu Jitsu, på den kända klubben Alliance i Sao Paulo. Bruno har hela åtta världsmästartitlar och har en matchvikt på 57-64 kilo. Armbar och strypning bakifrån är hans två favorittekniker om man ser till statistiken över hur han brukat avsluta sina submission vinster. Bruno har tävlat med flera olika regelsystem, däribland submission only där det inte finns några domare som ger ut poäng. Allt handlar då om att få motståndaren att ge upp inom en viss tidsrymd. Sådana matcher slutar ofta oavgjort. Smeknamnet ”bad boy” har funnit med länge och säger inget om hur Bruno är som person idag. Kolla in Bruno Malfacine|GrapplingBloggen om du vill veta mer om denna intressanta atlet. Det finns många bra klipp med Bruno Malfacine på Youtube – till glädje för alla grappling aficionadso.

Bruno Malfacine till MMA?

Brazilian Jiu Jitsu är en av de absolut mest framgångsrika stilarna inom Mixed Martiel Arts – den kanske snabbast växande kampsporten i världen idag. Flera världsmästare och andra BJJ-utövare på högsta nivå har tagit mästartiteln inom UFC – den viktigaste organisationen inom MMA. Brazilian Jiu Jitsu är en förhållandevis liten sport som inte har så många professionella utövare. MMA är därför en lockande möjlighet att tjäna pengar efter allt slit i träningslokalen. Bruno har ibland hintat om att han funderar på att göra en satsning och vi är många som är nyfikna på hur det skulle kunna sluta. Han tränar redan med Blackzilians som är ett team med flera framgångsrika MMA-utövare. Jiu Jisu-utövare vinner i regel i MMA om de bara kan få matchen att avgöras på golvet istället för ståendes och Bruno kan troligtvis bli ett stort submission-hot. Utöver sin excellenta teknik har Bruno även en väldigt god fysik och ett snabbt fotarbete.